Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Jehněčí na česneku s domácími noky

Jehněčí na česneku s domácími noky

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
400 min. odležení masa

obtížnost
střední

druh jídla
Pečínky

Potřebujeme

1 kg jehněčí kýty
1 palička česneku nebo lžíce sušeného
1 cibule
20 dkg špeku na prošpikování kýty
sádlo na pečení
2 lžičky koření Garlic Pepper
2 lžičky kmínu českého drceného
sůl
150 g polohrubé mouky
50 g krupice
4 vejce

Garlic Pepper nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Česnek mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Oloupejte česnek a utřete ho na jemno nožem.

2Jehněčí kýtu z obou stran posolte, opepřete, nakmínujte a potřete česnekem. Vše pořádně rozetřete. Nechte v chladu přes noc odpočinout v lednici.

3Cibuli nakrájejte na jemno.

4Odpočaté maso prošpikujte špekem.

5Do pekáče vložte kousky sádla, nakrájenou cibulku, vložte maso a podlejte 2 dcl vody.

6Troubu rozehřejte na 230 stupňů na spodní ohřev a 15 minut pečte. Potom snižte teplotu na 180 stupňů, zhruba co 20 minut otáčejte maso a pečte do měkka.

7Vejce rozšlehejte s 5 cl studené vody. Přidejte sůl. Za stálého míchání přisypávejte mouku a krupici, dokud nevznikne hladké těsto.

8Dejte vařit vodu, osolte. Lžící nabírejte těsto a po jednom vkládejte do vroucí vody. Noky vařte 1 - 2 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Noky vařte na etapy, aby měly v hrnci prostor a neslepily se.

Dobrou chuť!