Jogurtová buchta s broskvemi
Potřebujeme
500 ml bílého jogurtu
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 broskve
1ČL citronové kůry
Postup přípravy
1Vejce rozklepněte do mísy, smíchejte s vanilkovým cukrem a jogurtem.
2Přidejte mouku, cukr, koření a kypřící prášek a vše promíchejte do jemného těsta.
3Předehřejte troubu na 160 stupňů.
4Vymažte plech tukem, vysypte moukou a nalejte na něj těsto.
5Nakrájejte broskve na malé kousky, obalte je v troše polohrubé mouky a nasypte rovnoměrně na těsto. Ovoce bude díky tomu méně propadat do těsta.
6Pečte cca 30 minut dozlatova.
