Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Kandovaný pomeranč v chilli čokoládě

Kandovaný pomeranč v chilli čokoládě

počet osob
4

čas přípravy
60 min. příprava
40 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Tipy na dárky (nevánoční)

Postup přípravy

1Pomeranče umyjte a nakrájejte na plátky hrubé asi 1 cm. Pomeranče krátce povařte v horké vodě a potom je prudce ochlaďte ve studené vodě.

2Do hrnce dejte vodu a cukr. Přiveďte k varu a přidejte pomeranče. Povařte na mírném plameni 40 až 45 minut. 

3Pomeranče odstavte a nechte je v sirupu ješte 15 minut odležet.

4Pomeranče naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte sušit na teplém a suchém místě. 3 dny by mohly stačit.

5Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte chilli podle chuti. 

6Pomeranče namočte do čokolády a nechte ztuhnout na pečícím papíru.

Pokud nemáte rádi chilli, můžete použít například zázvor, citronovou kůru či perníkové koření. Pro děti můžete hořkou čokoládu vyměnit za mléčnou či bílou a smíchat například se skořicí nebo kardamonem.

Dobrou chuť! :)