Kefírové wafle
Potřebujeme
3 vejce
100 ml oleje
200 ml kefíru
vanilkový lusk
200 g hladké mouky
2 ČL kypřícího prášku
3/4 ČL jedlé sody
sůl
60 g třtinového cukru
olej ve spreji
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Postup přípravy
Vejce rozšlehejte v míse spolu s olejem, kefírem a vanilkou.
V jiné míse prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Poté vmíchejte cukr.
Spojte obě směsi dohromady a jemně promíchejte.
Předehřejte vaflovač, plotýnky postříkejte olejem ve spreji nebo potřete olejem či přepuštěným máslem.
Do vaflovače postupně nalévejte těsto a pečte vafle do zlatova. Ozdobte třeba sezonním ovocem.
Davídkův tip: Kvalitní vanilka má bohatou, hlubokou chuť a aroma, které dodá vašim vaflím jedinečný nádech.
Dobrou chuť přejeme
