Krémová rajčatová polévka s červenou čočkou
Potřebujeme
400 g pasírovaných rajčat (rajčatová passata)
120 g půlené červené čočky
1 střední mrkev
1 cibuli
1 l zeleninového vývaru nebo vody
2 PL olivového oleje
Sůl
Pepř
2 stroužky česneku
2 ČL koření MAKOVÉ KARI
1 kelímek hustého krémového jogurtu
TIP
Místo pasírovaných rajčat můžete použít sekaná rajčata z plechovky.
Postup přípravy
1Na olivovém oleji orestujte cibuli. Když zesklovatí, přidejte nakrájenou mrkev a opět orestujte.
2Přidejte nakrájený česnek, nechte rozvonět a hned vlijte rajčatovou passatu a vsypte červenou čočku.
3Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou. Ochuťte solí, pepřem, makovým kari a vařte pozvolna 20 minut do změknutí mrkve.
4Rozmixujte do hladka tyčovým mixérem nebo pohodlněji ve velkém stolním mixéru.
5Podle požadované konzistence dolaďte hustotu. Každou porci na talíři ozdobte hustým krémovým jogurtem.
