Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Krémové rissoto

Krémové rissoto

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
25 minut veření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Drůbež

Potřebujeme

2 kuřecí prsa
3 hrnky kulatozrnné rýže
kelimek šlehačkové smetany
( pro nemléčnou verzi kokosová nebo mandlová smetana )
1 dcl bílého vína
2 lžičky koření Paella a rizoto nebo Vegoš
oříšek másla
parmezán nebo jiný váš oblíbený sýr
slunečnicový olej

Paella a rizoto nakoupíte zde
Vegoš nakoupíte zde

Postup přípravy

1Kuřecí prsa nakrájíte na malé kousky a opečete na lžíci slunečnicového oleje, posolite a necháte odpočinout.

2Na oříšku másla orestujte rýží, zalijte bílým vínem a nechte odpařit.

3Dolijte vodou v poměru 3 : 1 s rýži a přidejte koření, buď Paella a rizoto nebo Vegoš.

4Vařte asi 10 minut, přidejte opečené maso, zalijte smetanou a nechte jestě několik minut povařit dokud rýže nezměkne.

5Vypněte a nechte ještě asi 15 minut odpočinout.

6Servírujte a rissoto ještě posypte strouhaným parmezánem nebo jiným vašim oblíbeným sýrem.

Rissoto velmi chutná dětem. Pokud to jde přes vaše přesvědčení můžete bílé víno vynechat, ale po odpaření alkoholu je stejně neškodné. Když vynecháte maso, máte vegeteriánskou verzi.