Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Krevetový koktejl

Krevetový koktejl

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Plody moře

Potřebujeme

300 g krevet
1 ČL olivového oleje
1 šálek hlávkového salátu nakrájeného nahrubo
1 zralé avokádo nakrájené na kostičky
1/2 okurky nakrájené na kostičky
6 ks cherry rajčat

Omáčka:
¾ šálku majonézy
2 PL kvalitního kečupu
1 PL worcestrové omáčka
špetka CAYENSKÉHO CHILLI
1 ČL limetkové šťávy

Chilli cayenské nakoupíte zde

Postup přípravy

1. Na pánvi zahřejte olivový olej a restujte krevety 3 – 4 minuty z každé strany, dokud nezrůžoví. Lehce je posypejte solí a dejte na 15 - 20 minut do lednice.

2V míse smíchejte všechny ingredience na omáčku a dejte vychladit.

3Připravte si sklenice na servírování. Do každé sklenice dejte na dno salát, na něj několik kousků okurky, avokáda, rajčat a nakonec krevety. Zalijte omáčkou a ihned podávejte.