Potřebujeme
olivový olej na gril
300 g loupaných krevet s ocáskem
sůl
1/2 ČL směsi LEMON PEPPER
2 a 1/2 ČL nasekaného čerstvého oregana
2 a 1/2 ČL nasekaného čerstvého tymiánu
2 a 1/2 PL jemně nasekaného česneku
1 PL nasekané čerstvé petrželky + další na podávání
špejle
5 PL olivového oleje
2 PL másla
2 PL citronové šťávy
Postup přípravy
1Krevety opláchněte a opatrně osušte.
2Nasekejte česnek na drobné kousíčky, bylinky nasekejte nadrobno.
3Do střední misky dejte do misky cca 5 lžic olivového oleje, který smíchejte se směsí LEMON PEPPER, solí, 1,5 lžící nasekaného česneku, oreganem a 2 lžičkami petrželky. Vše promíchejte společně s krevetami.
4Okořeněné krevety napíchněte na špejle.
5V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo, zbylý česnek, citronovou šťávu a další 1 lžičku petrželky. Krevety potřete z obou stran citronovým máslem.
6Špízy restujte na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany. Krevety musí mít krásně růžovou barvu.
7Krevety potřete zbývající citronovou omáčkou a nechte vařit dalších 10 sekund.
Krevety posypejte nasekanou petrželkou, podávejte s plátkem citronu a rozpečenou bagetou.
