Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Kuře na zelí

Kuře na zelí

počet osob
4

čas přípravy
0 min. příprava
10 min. Příprava
50 Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Drůbež

Potřebujeme

4 kuřecí čtvrtky
1 kysané zelí
150 g slaniny
koření Davídkovo pečené kuře
případně koření Gril a rožeň nebo Méďa gril
smažená cibulka
sádlo
sůl
bramborový knedlík nebo bramborové nočky

Davídkovo pečené kuře nakoupíte zde
Gril a rožeň nakoupíte zde
Méďa gril nakoupíte zde
Cibule smažená nakoupíte zde

Postup přípravy

1Kuře omyjte, osušte, nakořeňte a nasolte ze všech stran. Předehřejte troubu na 220 stupňů. 

2Slejte vodu z kysaného zelí a ochutnejte ho. Pokud je příliš kyselé, můžete ho propláchnout. Zelím vyložte pekáček nebo zapékací mísu. 

3Nakrájejte slaninu na plátky a nasypte jí na zelí. Vše ještě posypte kořením. 

4Na zelí a slaninu naskládejte kuře a na každý kus masa dejte plátek sádla. 

5Pečte na 220 stupňů 45 - 60 minut. Kuře musí být zlatavé a mít křupavou kůžičku. 

6Podávejte s bramborovým knedlíkem nebo například s gnochi. Recept na bramborový knedlík najdete ZDE!

7Hotové jídlo můžete posypat naší křupavou smaženou cibulkou. 

Přejeme dobrou chuť!