Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Kuřecí křidélka z horkovzdušné fritézy s česnekovo-bylinkovým dipem

Jak mít na talíři křidélka, která budou lahodná, křupavá a uvnitř šťavnatá? Stačí je správně ochutit a správně upéct. S naším kořením na křidélka máte vyhráno. Skvělé křupavosti dosáhnete pomocí horkovzdušné fritézy. Pokud ji nemáte, upečte je v troubě nebo pod grilem.
Kuřecí křidélka z horkovzdušné fritézy s česnekovo-bylinkovým dipem

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava
30 pečení

obtížnost
0

druh jídla
Drůbež

Potřebujeme

14 ks kuřecích křidélek
Olivový olej
1 PL koření TĚSTÍČKA, KŘIDÉLKA
Sůl

Na dip:

1 kelímek bílého jogurtu
1 kelímek zakysané smetany
2 stroužky česneku
2 ČL koření GOROLSKÁ SMĚS

K podávání špalíčky čerstvé zeleniny

Těstíčka, křidélka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Kuřecí křidélka očistěte a osušte. 

2V míse je promíchejte s olejem, kořením a důkladně promněte. Nechte ideálně alespoň půl hodiny odležet, nebo i déle marinovat

3Křidélka dejte do horkovzdušené fritézy tak, aby měla dostatek prostoru. Podle velikosti fritézy pečte najednou nebo na dvakrát. Pečte na 180° asi 25 minut do zlatova. Pro extra křupavý efekt můžete ke konci zvýšit teplotu na 200° a takto péct 4 minuty. 

4Všechny ingredience na dip smíchejte dohromady, zeleninu nakrájejte na špalíčky. Podávejte s křidélky.