Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Lečo s klobáskou

Lečo s klobáskou

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Česko

Potřebujeme

Olej
1 pikantní klobása
2 cibule
500 g čerstvých rajčat
500 g bílých paprik
1 lžíce rajčatového protlaku
5 vajec
1 lžička majoránky
1 lžička koření Paella a rizoto
sůl, pepř
jarní cibulka

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
Paella a rizoto nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte nahrubo a papriky a rajčata na větší kostky. Klobásku nakrájejte na půlkolečka.

2Na troše rozpáleného oleje opečte v hluboké pánvi klobásku, a po tom, co pustí šťávu přidejte do páve cibuli. Tu nechte změknout.

3Poté přidejte lžíci rajčatového protlaku a promíchejte. Přidejte rajčata a papriky a opékejte, dokud zelenina nezměkne.

4Do misky si rozklepněte 5 vajíček, osolte, přidejte kořenící směs Paella a rizoto a prošlehejte. Vajíčka vylijte na rozpálenou pánev a udělejte vláčná míchaná vajíčka. Ty vmíchejte do zeleninové směsi. 

5Výsledné lečo by mělo být husté, ne příliš vodové (v takovém případě odlejte vodu, ktorou mohly pustit rajčaata.

Hotový talíř dozdobte jarní cibulkou a podávejte s čerstvým chlebem, a nebo topinkami.

Dobrou chuť!