Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Maďarský paprikáš

 Maďarský paprikáš

počet osob
4

čas přípravy
60 min. příprava
60 minut vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla

Potřebujeme

1 kg kuřecích steheních řízků
3 cibule
1 vetší kápie nebo červená paprika
1 PL PAPRIKY SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ
2 ČL MAĎARSKA
1 PL VEGE-RAJČÁTEK
300 ml vody
400 ml zakysané smetany
400 ml šlehačky
2 PL hladké mouky
2 stroužky česneku
máslo
sůl

Maďarsko nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte nahrubo, kápii na proužky, česnek na plátky a maso na kousky.

2Na másle orestujte cibuli do růžova, pak přidejte česnek, kapii a znovu zarestujte. Nakonec přidejte maso a důkladně ho opečte.

3Přisypte všechno koření, osolte, podlejte vodou a duste do měkka.

4Šlehačku smíchejte s moukou a se zakysanou smetanou. Vše vmíchejte do paprikáše a ještě alespoň 15 minut povařte.

Paprikáš podávejte s haluškami nebo těstovinami. Maďarský paprikáš je odbdobou našeho "Kuřete na paprice". VEGE-RAJČÁTKA přidají paprikáši nasládlost a naopak zakysaná smetana přijemnou nakyslost, koření MAĎARSKO lehkou pikantnost a kořenitou chuť. Toto je můj vlastní maďarský recept, který chutná snad všem, komu jsem ho uvařil.

Dobrou chuť Davídek