Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Mongolské hovězí

 Mongolské hovězí

počet osob
3

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Asia

Potřebujeme

600 g vyzrálého steakového hovězího masa (flank, roštěnka...)
1 ČL KORIANDR CELÝ
1 PL najemno nasekaného česneku
2 PL najemno nasekaného zázvoru
5 PL sojové omáčky
5 PL vody
4 PL třtinového cukru
4 PL škrobu (kukuřičného, nebo bramborového)
CHILLI
olej
sezam na posypání

Chilli drcené nakoupíte zde
Koriandr celý nakoupíte zde
Sezam bílý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso nakrájejte na nudličky a obalte škrobem.

2Na rozpálené pánvi na oleji zprudka opečte maso tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Poté ho dejte bokem.

3Na stejné pánvi opečte koriandrová semínka, česnek zázvor a chiili, až se směs rozvoní. Poté přidejte cukr a lehce zkaramelizujte. Nakonec přilijte vodu a sojovou omáčku. Vše promíchejte a minutu provařte.

4Maso vraťte do pánve a promíchejte se směsí. Škrob na mase omáčku krásně zahustí a ta se na maso jakoby obalí. Společně chvíli provaříme, aby maso zůstalo šťavnaté.

5Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu a podávejte se směsí, posypané sezamovými semínky.

Dobrou chuť! :))