Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Nízkosacharidový thajský arašídový salát s kuřecím masem

Nízkosacharidový thajský arašídový salát s kuřecím masem

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Saláty

Potřebujeme

2 hrnky nakrájeného bílého zelí
2 hrnky nakrájeného červeného zelí
1 hrnek oloupané a nakrájené okurky
½ hrnku na plátky nakrájené jarní cibulky
1 hrnek nezralého manga nakrájeného na nudličky
½ hrnku solených arašídů
1 hrnek nakrájené červené papriky
2 kuřecí prsa
sůl
ČERNÝ MLETÝ PEPŘ
kořenící směs ŘECKÝ GYROS

Dresing:
1/3 hrnku arašídového másla
3 PL olivového oleje
3 PL rýžového octa
2 PL světlé sójové omáčky
1 a ½ ČL erythritolu nebo jiné náhražky cukru (můžete použít i cukr)
1 ČL nastrouhaného česneku
½ ČL nastrouhaného zázvoru
½ ČL ČERVENÝCH PAPRIKOVÝCH FLOKŮ
sůl
ČERNÝ MLETÝ PEPŘ
můžete přidat čerstvý koriandr

Řecký gyros nakoupíte zde
Paprikové floky červené nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte, okořeňte směsí ŘECKÝ GYROS a orestujte na troše oleje. 

2Do velké mísy přidejte zelí, okurku, papriku, jarní cibulku, mango, arašídy, PEPŘ a orestované kuřecí maso. 

3V malé misce smíchejte ingredience na dresink a vše společně promíchejte, aby měl dresink hladkou konzistenci. 

4Salát přelijte dresinkem a promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.

Tip: Salát je lepší, když se nechá cca hodinu odležet. Je ale skvělý i bez odležení :)