Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Osvěžující rajčatová studená polévka - gazpacho

 Osvěžující rajčatová studená polévka - gazpacho

čas přípravy
30 min. příprava
2 hod. chlazení

obtížnost
střední

druh jídla
Rajčatová sezóna

Potřebujeme

5 rajčat
1 a 1/2 okurky
1 a 1/2 červené papriky
2 cibule
2 stroužky česneku
4 PL vinného octa
2 PL olivového oleje
1 a 1/2 ČL soli
1 ČL MLETÉHO ČERNÉHO PEPŘE

Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1. Okurky oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na hrubé plátky. U papriky odstraňte stopku a také ji nakrájejte. Rajčata zbavte slupky v horké lázni, zbavte je semínek a pokrájejte. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek prolisujte.

2Postupně vložte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. Přidejte PEPŘ, sůl, olej a vinný ocet a znovu promixujte.

3Polévku přelijte do nádoby a dejte alespoň na 2 hodiny odležet do lednice. Vaše gazpacho musí být velmi studené, dokonce ledové.

4Polévku můžete použít jako studený předkrm nebo ji nalít do skleniček a použít jako osvěžující nápoj.