Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Panenka ala Steak grilée avec mélange d'épices français Janette

 Panenka ala Steak grilée avec mélange d'épices français Janette

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
10 minut grilování
5 odpočívaní masa

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Steaky

Potřebujeme

4 asi 250 g steaky z vepřové panenky
olivový a slunečnicový olej
1 ČL koření FRANCOUZSKÁ SMĚS ŽANET
máslo
sůl

Francouzská směs Žanet nakoupíte zde

Postup přípravy

1Steaky panenky potřete slunečnicovým olejem, položte na horký gril a po několika minutách steaky otočte.

2V pánvi nebo v ohnivzdorné misce rozpusťte máslo a přidejte koření. Do rozpuštěného másla vložte maso.

3Steaky nechte ještě pár minut v teplém grilu v máslové lázni s kořením odpočinout. Doporučujeme glilovat do stavu medium, uvnitř lehce růžové.

4Servírujte teplé na talířích. Maso posolte, přelejte máslem s kořením a zakápněte olivovým olejem.

Osvědčený francouzský způsob úpravy masa, ryb i zeleniny. Žádné marinovaní, připečené koření a kapající olej. Upraví tepelně surovinu, pak dochutí kořením a zjemní máslem nebo Ghí. Jednodušeji už to nejde a výsledek je nezapomenutelný.