Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Pasta alla Carbonara

 Pasta alla Carbonara

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
25 minut Vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Těstoviny

Potřebujeme

200 g pancetta (italská sušená slanina)
100 g Parmezánu nebo Pekorina
6 vaječných žloutků
máslo a rostlinný olej
balení těstovin Malfaldine nebo Spaghetti
OREGANO
pepř, sůl

Oregano nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Dejte vařit těstoviny. Hodně vody, sůl, vařte pastu až bude "all dente" a vodu z těstovin si ponechte.

2Ve vyšší pánvi rozpusťe máslo s trochou rostlinného oleje a na něm orestujte pancettu nakrájenou na proužky do křupava.

3V misce rozšlehejte žloutky s nastrouhaným sýrem, 3 naběračkami vody z pasty a přidejte čerstvě namletý BAREVNÝ PEPŘ. Já osobně přidávám špetku OREGANA, vylepší to chuť.

4Pinzetou nebo kleštěmi dejte pastu přímo z vody do pánve s panchettou a stáhněte z ohně. Přilijte připravenou směs a zamíchejte, dokud na těstovinách nezůstane lesklá krémová omáčka.

5Servírujte v hlubokých talířích posypané strouhaným parmezánem nebo pekorinem.

Pravá italská klasika, italštěji to už nejde..:)