Pečená podzimní zelenina
Potřebujeme
1/2 dýně hokaido
1/2 velké cukety
3 velká rajčata
2 barevné papriky podle chuti (zelená a žlutá?)
olivový olej
koření Řecký gyros
sůl
150 g nivy
Postup přípravy
1Rozehřejte si troubu na 180°C.
2Všechnu zeleninu důkladně omyjte, papriky zbavte jádřince a vše nakrájejte na plátky. Plátky pak rozprostřete na plochu a všechny posypte kořením a osolte.
3Dno pekáče pocákejte trochou olivového oleje a všechny plátky šikmo skládejte jeden přes druhý.
4Naplněný pekáč dejte péct, dokud nebude zelenina měkká. Těsně před koncem pečení zasypte zeleninu v pekáči nastrouhanou nivou a dejte na 5 minut ještě dopéct.
Podávejte s bagetkami, aby se všechna úžasná šťáva dala sníst. :))
