Pečená švestková povidla pěti vůní
Potřebujeme
2 kg švestek
50 dkg cukru krupice
2 lžíce octa
1 PL kořenící směsi KOŘENÍ PĚTI VŮNÍ
4 lžíce rumu
Postup přípravy
Švestky umyjte, zbavte pecek (nemusíte je krájet) a dejte do hlubokého pekáče. Takto nachystané ovoce polijte octem, důkladně promíchejte a dejte do předehřáté trouby. Pečte při 200 °C asi 30 minut. Při pečení švestky nemíchejte.
Po 30 minutách pečení vytáhněte pekáč z trouby, švestky rovnoměrně posypejte 250 g cukru a dejte péct na 15 minut. Následně vše zopakujte - na švestky rovnoměrně nasypejte Koření pěti vůní, 250 g cukru a opět dejte na 15 minut péct do trouby. Pokud by byla směs po upečení moc vodová, nechte ji péct o pár minut déle.
Poté vytáhněte pekáč z trouby. Na švestky nalijte rum. Vše rozmixujte ponorným mixérem.
Povidla naplňte do připravených umytých sklenic, uzavřete víkem a otočte dnem vzhůru. Nechte vychladnout.
