Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Pečené provensálské brambory

Pečené provensálské brambory

počet osob
5

čas přípravy
15 min. příprava
45 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Přílohy

Potřebujeme

1,5 kg brambor
4 PL olivového oleje
sůl
2 PL koření PROVENSAL

Provensal nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu předehřejte na 200 °C.

2Brambory očistěte, osušte, nakrájejte podélně na čtvrtiny a znovu osušte (papírovou kuchyňskou utěrkou).

3Nakrájené brambory dejte do velké mísy, osolte, přidejte olivový olej a koření PROVENSAL. Dobře promíchejte.

4Plech vyložte pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřete připravené brambory.

5Pečte na horní a spodní ohřev cca 45 minut dozlatova (dle výkonu trouby).