Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Pečený sýr Halloumi s grilovanou zeleninou a řeckým dipem

Kolem sýru Halloumi jsem dlouhé roky kroužila a nevěděla, proč by mě měl zajímat. Chyba! Tento tradiční řecký sýr je geniální v tom, že se dá snadno opéct nebo grilovat spolu se zeleninou i bramborami. Pak už stačí stůl doplnit o tzatziky nebo dipy z řeckého jogurtu a co víc si přát.
Pečený sýr Halloumi s grilovanou zeleninou a řeckým dipem

počet osob
4

čas přípravy
15 min. příprava
20 pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 balení sýru Halloumi (cca 500 g )
2 červené papriky
2 žluté papriky
Cibule
Mladá mrkev svazek
Malá keříková rajčata
Olivový olej
1 PL koření FRESH GRIL
Sůl dle chuti
1 kelímek řeckého jogurtu
1 kelímek zakysané smetany
1 stroužek česneku
Čerstvá citronová šťáva
1 ČL koření ŘECKÝCH BYLINEK

Postup přípravy

1Sýr Halloumi vyjměte z obalu, osušte. Pokud je ochucený, jen ho potřete olivovým olejem. Pokud je přírodní, můžete ho potřít ochuceným olejem. 

2Papriky nakrájejte na prooužky, oškrábanou mrkev na špalíčky, cibuli na silnější proužky. Zeleninu smíchejte s olejem, dle chuti osolte a ochuťte kořením FRESH GRIL. 

3Do hlubšího plechu dejte pečící papír. Na jednu půlku naskládejte sýr, na druhou zeleninu. Pečte na 180 stupňů 20 minut. Na závěr zapněte horní gril a nechte sýr i zeleninu zezlátnout. 

4Připravte si řecký dip. Smíchejte řecký jogurt, zakysanou smetanu a ochuťte česnekem, citronovou šťávou a řeckými bylinkami. 

5Halloumi se zeleninou a dipem servírujte např. s opečenými chlebovými plackami typu Pita.