Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Pikantní hermelín z trouby se smaženou cibulkou + americké brambory

Když doma máte zásobu čerstvého koření, nemusíte kupovat ochucené sýry určené ke grilování. Stačí mít v lednici obyčejný hermelín, který jednoduše potřete olejem smíchaným s Paní Sýrovou. Když hermelín upečete ještě se zlatavou cibulkou, je to lahůdka. Jako příloha jsou perfektní americké brambory.
Pikantní hermelín z trouby se smaženou cibulkou + americké brambory

počet osob
2

čas přípravy
10 min. příprava
15 pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 Hermelíny
1 velkou cibuli
6 PL olivového oleje
1 ČL koření Paní Sýrová
Olej na smažení cibule
400 g moučné brambory
1 ČL koření Americké brambory
Sůl dle chuti

Paní Sýrová nakoupíte zde
Americké brambory nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a osmažte na oleji do zlatova.

2Brambory omyjte, nakrájejte na menší klínky a vhoďte do mísy s vodou. Nechte chvíli odležet. Brambory důkladně osušte, promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, ochuťte kořením AMERICKÉ BRAMBORY a dle chuti osolte. Pečte ideálně v horkovzdušené fritéze na 190 °asi 15 minut do zlatova. 

34 lžíce olivového oleje smíchejte s kořením PANÍ SÝROVÁ. Hermelíny vyndejte z obalu a každý položte na větší čtverec pečícího papíru nebo alobalu. Hermelín potřete ochuceným olejem, nahoru položte osmaženou osušenou cibulku a zabalte. Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů 15 až 20 minut. Ihned podávejte s křupavými americkými bramborami jako hlavní jídlo, nebo samostatně jako chuťovku s bagetkou.