Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Plněná rajčata - tomates farcies

 Plněná rajčata - tomates farcies

počet osob
4

čas přípravy
25 min. příprava
40 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Mletá masa

Potřebujeme

4 ks velkých rajčat
30 g másla
300 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
1 rohlík
1 cibule
2 stroužeky česneku
2 vejce
1 ČL soli
0.25 ČL PEPŘE
2 PL PETRŽELE - hladkolistá čerstvá nebo sušená
2 ČL PROVENSAL

Příloha
400 g rýže
1 ČL NESOLDÍKU









Petržel list nakoupíte zde
Nesoldík nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Provensal nakoupíte zde

Postup přípravy

1Omyjte a osušte rajčata. Z rajčat odkrojte horní část a pomocí lžíce odstraňte rajčatovou dužinu a odložte ji na stranu. Vnitřek osolte.

2Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek a vložte je do mísy. Přidejte oba druhy mletého masa, rajčatovou dužinu, nasekanou petržel, směs PROVENSAL, sůl a PEPŘ. Smíchejte vše dohromady, přidejte vejce a na kostičky pokrájený rohlík. Znovu směs promíchejte.

3Předehřejte troubu na 180 °C. Rajčata naplňte směsí a přiklopte je vršky rajčat. 

4Naplněná rajčata naskládejte do máslem vymazané pečící mísy a pečte ve vyhřáté troubě cca 40 min.

Příloha

1Rýži připravte dle návodu na obalu. Do vody přidejte koření NESOLDÍK.