Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Poctivá koprovka s hovězím masem

Poctivá koprovka s hovězím masem

počet osob
4

čas přípravy
150 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Klasická kuchyně

Potřebujeme

1 kg hovězího krku nebo plece
1 kelímek smetany ke šlehání
1 kelímek zakysané smetany
1 l mléka
citron
mouku nebo škrob na zahuštění
KOPR
1 ČL ŘECKÉ BYLINKY

Kopr nakoupíte zde
Řecké bylinky nakoupíte zde

Postup přípravy

1Uvařte hovězí vývar, viz. celý postup v receptu Hovězí vývar s játrovými knedlíčky.

21 litr mléka smíchejte s 3/4 litrem silného hovězího vývaru a kelímkem šlehačkové a kysané smetany.

3Vše přiveďte k varu, zahustěte jíškou z mouky, solamylu či škrobu.

4Přisypte buď čerstvý, nakládaný nebo sušený KOPR, dochuťte ŘECKÝMI BYLINKAMI a ještě dobře provařte.

5Na závěr zastříkněte citronovou štávou a promíchejte.

6Maso z vývaru nakrájejte na poctivé plátky a podávejte s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Takto poctivou koprovku vařím zásadně vždy, když připravuji hovězí vývar. Mám z jednoho hrnce dva skvělé chody.

Dobrou chuť přeje Davídek