Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Polévka ze žlutého hrachu

Polévka ze žlutého hrachu

počet osob
6

čas přípravy
45 min. příprava

obtížnost
0

druh jídla
Ájurvédská kuchyně

Potřebujeme

250 g žlutého půleného hrachu
1/2 póru
1 cibule
3 PL oleje
1 větší mrkev nebo 2 menší
2 brambory
2 řapíky celeru
2 ČL koření Luštěninky od Silvinky
špetka cayenského chilli
2 ČL soli
2 l vody

Luštěninky od Silvinky nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde

Postup přípravy

1Začněte přípravou hrachu. Ten důkladně propláchněte a namočte na 4 hodiny.

2Vodu z namáčení slijte a hrách znovu propláchněte, aby byla voda při slévání čistá.

3V hrnci si rozehřejte olej. Přidejte koření a míchejte. Když začne koření vonět, přidejte nakrájenou cibuli a pór. Všechno pár minut restujte.

4Přidejte nakrájenou zeleninu - mrkev, řapíkatý celer, brambory. Vše promíchejte a znovu pár minut restujte. Přidejte sůl, pepř, propláchnutý hrách a zalijte 2 l vody.

5Polévku přiveďte k varu a na mírném ohni přikryté vařte 30 minut. Vařte, dokud hrách a zelenina nezměknou.