Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Pomalu tažená žebra z divočáka

Pomalu tažená žebra z divočáka

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
7 hod. pomalé pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zvěřina

Potřebujeme

3 kg žeber z divočáka
2 PL koření FARMÁŘSKÁ SMĚS BREZINA
1/2 ČL koření DIVOČINA
2 PL malinového džemu
sůl
2 dcl desetistupňového piva

Farmářská směs BREZINA nakoupíte zde
Divočina nakoupíte zde

Postup přípravy

1Žebra osušte, vetřete do nich sůl a koření. Dejte na plech nebo do pekáče.

2Nechte v chladu odležet několik hodin, nejlépe přes noc.

3Troubu rozehřejte na 100 °C.

4Žebra podlijte desetistupňovým pivem, přiklopte víkem nebo alobalem a pečte do měkka. Bude to trvat minimálně 6 - 8 hodin.

5Do malého hrnce nebo pánve odlijte polovinu výpeku, přidejte koření DIVOČINA a malinový džem. Na silném ohni redukujte, dokud nevznikne hustší glazura. Tou pak žebra potřete. V tuto chvíli už je pečte na horkém vzduchu s grilem, dokud nezezlátnou. 

Jednoduché a dokonalé!!

Možná vás udiví dlouhá doba pečení. Peču takto maso vždy zásadně v noci a výsledek je dokonalý a nemá daleko k chuti metodou SOUS-VIDE. Žebra ani maso se nespečou a mají skvělou výraznou chuť.

Dobré chutnání! Davídek