Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Quiche Lorraine

 Quiche Lorraine

počet osob
6

čas přípravy
25 min. příprava
45 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Světová kuchyně

Potřebujeme

Těsto
175 g hladké mouky
100 g másla (změklého)
1 vejce
sůl

Náplň
250 g slaniny
130 g Chedaru
130 g francouzského sýru Comté (můžete nahradit jiným oblíbeným tvrdým sýrem)
4 šalotky
tymián
2 stroužky česneku

Zálivka
200 ml zakysané smetany
200 ml 30% smetany ke šlehání
3 vejce
sůl
PEPEŘ ČERNÝ MLETÝ
MUŠKÁTOVÝ KVĚT

Tymián nakoupíte zde
Muškátový květ nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Z uvedených surovin vypracujte těsto, vyválejte ho a dejte do koláčové formy (těsto musí být i po stranách).

2Šalotku nakrájejte najemno, slaninu na malé kostičky, dejte na pánev a restujte. Před koncem přidejte nasekaný česnek a tymián a ještě chvilku restujte. Odstavte z plotny a nechte vychladnout.

3Připravenou směs dejte na těsto. Sýr nakrájejte na kostičky a nasypejte na směs. Připravte si zálivku (smíchejte všechny suroviny) a přelijte ji po koláči.

4Quiche pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.

Tip: Quiche podávejte teplý či studený - obě varianty jsou vynikající.