Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Restovaná játra na majoránce

Restovaná játra na majoránce

počet osob
4

čas přípravy
0 min. příprava
45 minut vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Česko

Potřebujeme

1 kg drůbežích nebo vepřových jater (pečienky)
3 větší cibule
1 lžíce sádla nebo slunečnicového oleje
solamyl na zahuštění
voda na podlití
1 lžička koření Valach, Garlic Pepper, Majoránka nebo Staročech
sůl

Garlic Pepper nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
Staročech nakoupíte zde
Valach nakoupíte zde

Postup přípravy

1Na sádle nebo oleji orestujete nahrubo nasekanou cibuli.

2Na ní zatáhněte na menší kousky nakrájená játra a poduste do poloměkka.

3Pak přidáte všechno koření, podlijete trochou vody a dusíte do měkka.

4Na závěr dohustíte solamylem nebo strouhaným bramborem, dochutíte majoránkou a solí.

5Podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem.