řizky
Potřebujeme
500g kuřecích prsou
150g bílého jogurtu
1 střední stroužek česneku
1/2 lžičky sladké, nebo pálivé papriky
šťáva z půlky limetky
sůl a pepř
kukuřičná jemně mletá strouhanka
lžíce petrželky
olej
dipy dle chuti, či zakysaná smetana
Paprika pálivá nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Petržel list nakoupíte zde
Postup přípravy
1Maso očistěte a nakrájejte na malé kousky, které se vám budou příjemně jíst. Maso pečlivě nasolte z obou stran.
2Do misky dejte jogurt, papriku, prolisovaný česnek, šťávu z limetky a promíchejte do hladké marinády. Poté přidejte maso a promíchejte tak, aby se maso obalilo. Dejte přikryté odležet do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc.
3Maso vyndejte z lednice minimálně 1/2 hodiny před přípravou. Mezitím si nachystejte misku s mixem strouhanky a petrželky.
4Jednotlivé řízečky pak vyndávejte z jogurtové marinády, obalujte ve strouhance (tu pečlivě přitiskněte) a smažte v oleji na pánvi dozlatova.
Podávejte s různými dipy, které máte rádi (skvělý je česnekový, ale i obyčejná zakysaná smetana).
Dobrou chuť! :)
