Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Smažená brynza

Smažená brynza

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
30 minut mražení
10 minut smažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Slovenská kuchyně

Potřebujeme

300 g dobré brynzy
400 g tvrdého tvarohu
1 PL koření Gorolska směs
sůl

Trojobal:
strouhanka
vejce
mouka

olej na smažení

Gorolská směs nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brynzu a tvaroh rozdrobte, přidejte sůl, koření a vše smíchejte.

2Z připravené hmoty udělejte placičky, obalte je v trojobalu a dejte hned na 30 minut do mrazničky.

3Brynzové placičky smažte v pánvi v horkém oleji. Finta spočívá v tom, že díky zmražení sýr "neuteče".

4Podávejte s bramborem maštěným máslem a petrželkou.

Je to jeden z mých zcela netradičních, ale zato originálních receptů. Vyzkoušejte brynzu upravenou trochu jinak.

Váš Davídek