Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Smažená játra

Smažená játra

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
15 minut smažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Česko

Potřebujeme

cca 1 kg vepřových nebo krůtích jater
2 lžičky koření Garlic Pepper
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl

Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Garlic Pepper nakoupíte zde

Postup přípravy

1Játra omyjte,očistěte a zbavte žilek (vepřová játra nakrájejte na menší kousky).

2Koření a hořčici dobře vetřete do jater a nechte chvíli odpočinout.

3Připravte si trojobal - mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Játra obalte postupně v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Usmažte je v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji.

4Řízečky osušte papírovými ubrousky, posolte a podávejte s bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.