Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Smažený květák s česnekovými bramborami a domácí majonézou

Myslím, že klasickou verzi smaženého květáku všichni znáte. Toto je taková vylepšená verze, která vás velice překvapí.
Smažený květák s česnekovými bramborami a domácí majonézou

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
10 vaření
10 smažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

1 květák
strouhanka
hladká mouka
vejce
olej
1 PL kořenící směsi TĚSTÍČKA, KŘIDÉLKA
1 PL kořenící směsi VEGOŠ
sůl

Vegoš nakoupíte zde
Těstíčka, křidélka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Dejte vařit vodu, přidejte do ní sůl, koření VEGOŠ a přiveďte k varu. Květák rozeberte na růžičky a nechte povařit do poloměkka. Pak sceďte a nechte vychladnout nebo prolijte ledovou vodou.

2Připravte si trojobal a květák obalte. Ve strouhance rozmíchejte koření TĚSTÍČKA, KŘIDÉLKA. Po usmažení bude strouhanka voňavější a chutnější.

3Obalený květák usmažte na slunečnicovém oleji.

4Podávejte s česnekovými bramborami a domácí majonézou.

Dobrou chuť!