Smažený květák s česnekovými bramborami a domácí majonézou
Myslím, že klasickou verzi smaženého květáku všichni znáte. Toto je taková vylepšená verze, která vás velice překvapí.
Potřebujeme
1 květák
strouhanka
hladká mouka
vejce
olej
1 PL kořenící směsi TĚSTÍČKA, KŘIDÉLKA
1 PL kořenící směsi VEGOŠ
sůl
Postup přípravy
1Dejte vařit vodu, přidejte do ní sůl, koření VEGOŠ a přiveďte k varu. Květák rozeberte na růžičky a nechte povařit do poloměkka. Pak sceďte a nechte vychladnout nebo prolijte ledovou vodou.
2Připravte si trojobal a květák obalte. Ve strouhance rozmíchejte koření TĚSTÍČKA, KŘIDÉLKA. Po usmažení bude strouhanka voňavější a chutnější.
3Obalený květák usmažte na slunečnicovém oleji.
4Podávejte s česnekovými bramborami a domácí majonézou.
Dobrou chuť!
