Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Špekový knedlík

Špekový knedlík

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
30 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Přílohy

Potřebujeme

200 g prorostlého špeku
200 g uzené slaniny
8 starších rohlíků
10 ks bílého toustového chleba
malý hrnek mléka
3 cibule
3 ČL směsi BRAMBŮREK
1 ČL solamylu nebo bramborového škrobu
3 vejce
2 PL SUŠENÉ PAŽITKY nebo hrst čerstvé
sůl

Brambůrek nakoupíte zde
Pažitka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli očistěte a nakrájejte nahrubo. Špek nakrájejte na kostičky, slaninu na menší kostky. Rohlíky rozřízněte nejdříve podélně a pak na větší kostky. Toustový chleba nakrájejte na asi 1cm kostky. Oddělte bílky a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Rohlíky dejte na plech a pečte v troubě dozlatova.

2Špek vyškvařte na tuk, na něm dozlatova orestujte slaninu, cibuli a nechte zchladnout. Trochu cibule si odeberte a odložte bokem na ozdobení. V míse smíchejte mléko, žloutky, toustový chléb, pažitku, kořenící směs BRAMBŮREK a škrob. Pak přidejte špek se slaninou a cibulí a nakonec opečené rohlíky s vyšlehaným sněhem. Promíchejte. Nechte odpočinout alespoň 10 minut.

3Z těsta vytvořte válečky a vařte je cca 25 minut v páře. Po vytažení je potřete máslem a podávejte se zelím a karamelizovanou cibulkou.