Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Švédské perníčkové sušenky

 Švédské perníčkové sušenky

čas přípravy
30 min. příprava
15 - 18 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Vánoce

Potřebujeme

100 g másla
45 g cukru krystal
1 lžíce medu
1 vejce
2 lžičky Perníčkového koření, nebo Koření pěti vůní
1 lžička sody
210 g hladké mouky
30 ks mandlí bez slupky

Koření na perníčky nakoupíte zde
Koření pěti vůní nakoupíte zde

Postup přípravy

1Máslo nechejte povolit v pokojové teplotě.

2Máslo s cukrem a medem vyšlehejte do pěny, poté zašlehejte vejce.

3Mouku, sodu a koření smíchejte, přidejte k tekuté směsi a vypracujte hladké těsto.

4Troubu si předehřejte na 175°C. Z těsta tvarujte kuličky o velikosti vlašského oříšku a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Do každé sušenky vmáčkněte mandli.

5Sušenky pečte 15 - 18 minut do zlatova, neměly by být ale příliš vysušené.

Dobrou chuť nejen na Vánoce :)