Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Tagliatelle s 'houbovým' lilkem

Tagliatelle s 'houbovým' lilkem

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava

obtížnost
střední

druh jídla
Těstoviny

Potřebujeme

2 pl olivového oleje
2 stroužky česneku
1 čl rozmarýnu
1 a 1/2 čl šalvěje
2 čl koření Houbař
500 g lilku
50 g baby špenátu
200 g měkkého kozího sýra
sůl, pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev

tagliatelle
zralá hruška
parmazán
vlašské ořechy
balzamikový ocet
olivový olej
pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev , sůl

Rozmarýn celý nakoupíte zde
Šalvěj nakoupíte zde
Houbař nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Uvařte těstoviny dle návodu na obalu.

2Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej. Nadrobno nakrájejte česnek a spolu s rozmarýnem a šalvějí ho minutku restujte, až se rozvoní.

3Lilek nakrájejte na tenká půlkolečka, přidejte do pánve, zasypte Houbařem a na střední výkon smažte dokud nezezlátne. Průběžně promíchávejte, ať se nechytne ke dnu. 

4Odstavte ze sporáku, vmíchejte špenát a rozdrobený kozí sýr. Až špenát zavadne a sýr se rozpustí, podle chuti osolte a opepřete. Jestli je omáčka moc suchá, přidejte trošičku vody.

5Do omáčky zlehka vmíchejte těstoviny a servírujte s několika plátky hrušky, posypané sýrem, nasekanými ořechy, ochucené a zakápnuté trochou oleje a octa. 

Dobrou chuť, stojí to za to! :)