Tagliatelle s citronovou omáčkou
Potřebujeme
500 g kvalitních tagliatellí
1 chemicky neošetřený citron
80 g studeného másla
1 lžička bazalky
80 g parmazánu
sůl, pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
pár lístků čerstvé bazalky
Bazalka nakoupíte zde
Citronová kůra mletá nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
Postup přípravy
1Uvařte v osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu (al dente). Slijte je, ale 50ml vody ponechte a vlijte ji do pánve.
2Těstoviny odstavte, do pánve přidejte strouhanou kůru z 1/2 citronu (nebo 1 lžičku sušené), šťávu z celého citronu, přiveďte k varu, promíchejte a odstavte. Do směsi vmíchejte kostičky studeného másla, zahustí ji a vznikne hladká omáčka.
3Do pánve přidejte slité těstoviny, bazalku a promíchjete pečlivě s omáčkou. Podle chutí dosolte a dopepřete.
Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a pár lístky čerstvé bazalky.
Buon Appetito!
