Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Tapiokový pudink se skořicí

Tapiokový pudink se skořicí

počet osob
4

čas přípravy
15 min. příprava
300 min. namočení perel

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

100 g tapiokových perliček
600 ml kokosového mléka (případně mandlového nebo sójového)
5 lžic medu
1 lžička skořice mleté
špetka soli

Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Tapiokové perly namočte na 6 hodin do vlažné vody v poměru jedna ku dvěma (1 jednotka tapioky ku 2 jednotkám vody).

2Kokosové mléko nalijte do hrnce a dejte vařit.

3Přidejte špetku soli a med.

4Tapioku sceďte přes sítko a vsypte do vroucího mléka.

5Za stálého míchání vařte zhruba 10 minut, dokud směs nezhoustne a tapioka nezprůhlední. Podle potřeby můžete přilít ještě trochu mléka nebo vody. Ideální konzistence je podobná klasickému pudinku.

6Nalijte do misek, posypte skořicí a nechte vychladit.

Náš TIP: tapiokový pudink je výborný také s ovocem, ke skořici doporučujeme banán nebo maliny.

Dobrou chuť!