Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Teplý salát s černou quinoou a tempehem

Quinoa je extra výživná bezlepková obilovina, která je zajímavá vysokým obsahem bílkovin. Její černá varianta je skvělým kontrastem k červené paprice a lístkům špenátu. Tento salát vás zasytí a potěší nízkým glykemickým indexem. Pokud by na vás v salátu té quinoi bylo moc, jednoduše ji zkombinujte s rýží parboiled nebo tarhoňou. Experimentujte!
Teplý salát s černou quinoou a tempehem

počet osob
2

čas přípravy
5 min. příprava
20 vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

120 g černé quinoi
1 balení ochuceného tempehu (marinovaný,smažený)
1 červenou papriku "Kapie"
2 velké hrsti lístků baby špenátu
4 PL olivového oleje
2 PL citronové šťávy
1 ČL medu nebo neutrálního sirupu
1 ČL koření VEGGIE MIX
1 ČL koření VEGE - ZELENINKA
Sůl dle chuti

Veggie MIX nakoupíte zde
Vege - zeleninka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Jako první si uvařte černou quinou podle návodu do měkka. Quinou přesypte do hrnku a zalijte ji trojnásobným množstvím vody. Tedy v poměru 1:3 . Přidejte 1 ČL VEGE ZELENINKY a trochu soli. Vařte pozvolna asi 20 minut do požadované konzistence. 

2Do pánve kápněte trochu oleje a přidejte na menší kostičky nebo proužky nakrájenou červenou papriku. Restujte několik minut. Pak přidejte kostičky tempehu a opět krátce restujte. 

3Na závěr vhoďte lístky baby špenátu a jen je nechte krátce zavadnout, aby si zachovaly svěžest. 

4Na zálivku v misce metličkou vymíchejte olivový olej s citronovou šťávou a medem. Ochuťte kořením VEGGIE MIX. 

5Do pánve k tempehu a zelenině přidejte quinou, promíchejte a rovnoměrně zakapejte zálivkou. 

TIP

Quinou můžete sehnat v mnoha podobách. Černou, bílou. červenou nebo kombinaci všech druhů. Každá může vyžadovat jinou dobu varu. 

Některá může být po uvaření měkká křehčí, jiná křupavější. Vyzkoušejte, co vám bude vyhovovat.