Teriyaki losos bowl
Potřebujeme
4 filety z lososa
450 g jasmínové rýže
zeleninu: červenou cibuli, hrášek, pak choi, brokolici, mrkev, salátovou okurku
SEZAM ČERNÝ
Omáčka
1/2 šálku sojové omáčky
1/2 šálku medu
1/4 šálku rýžového octa
1 PL sezamového oleje
1/4 šálku jemně nasekané šalotky
3 stroužky česneku
1 PL ZÁZVORU MLETÉHO
PEPŘ ČERNÝ MLETÝ
1/4 šálku vody
2 PL kukuřičného škrobu
CHILLI CAYEN
Zázvor mletý nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Chilli mleté nakoupíte zde
Sezam černý nakoupíte zde
Postup přípravy
1V hrnci smíchejte všechny ingredience na omáčku, rozšlehejte metličkou a povařte do zhoustnutí.
2Do připravené omáčky naložte filety lososa nechte asi 20 minut odležet.
3Předehřejte si troubu na 190°C. Filety položte na plech vyložený pečícím papírem a nechte péct asi 20 minut.
4Zeleninu připravte tak, aby si zachovala co nejvíce vitamínů a svoji čerstvost. Lehce orestujte, uvařte v páře nebo oblanšírujte.
5Hotového lososa podávejte s jasmínovou rýží, zeleninou, posypané SEZAMEM ČERNÝM.
Přejeme vám dobrou chuť :)
