Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Těstovinová rýže orzo s paprikou a křupavým tempehem

Jestli doma nemáte ve svých zásobách kvalitní těstoviny orzo, doporučuji napravit to. Jsou vynikající jako základ těstovinových jídel, salátů i jako příloha. Dobře se jí a jen tak se nerozvaří. Když potřebujete rychlý nápad, co s nimi, použijte je tam, kde byste dali rýži...Ochucené kořením Paella a rizoto jsou výrazné, žádná těstovinová nuda na talíři...
Těstovinová rýže orzo s paprikou a křupavým tempehem

čas přípravy
10 min. příprava
13 vaření
10 restování

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

300 g těstovin orzo
4 větší stroužky česneku
2 střední žluté papriky
100 ml rostlinné smetany na vaření
1 PL koření Paella a rizoto
2 balení uzeného tempehu
Olivový olej
Sůl

Paella a rizoto nakoupíte zde

Postup přípravy

1Orzo uvařte v osolené vodě podle návodu tak, aby zůstalo pevné. 

2Do větší pánve nalijte olivový olej a velmi krátce orestuje plátky česneku. Nesmí zhnědnout. Česnek vyndejte z pánve. 

3Na té samé pánvi orestujte proužky papriky tak, aby se opekla, ale zůstala křupavá. Papriku vyndejte z pánve. 

4Opět do té samé pánve vsypte uvařené orzo a promíchejte s česnekem. Ochuťte kořením PAELLA A RIZOTO, zjemněte smetanou a krátce promíchejte. 

5Tempeh nakrájejte proužky nebo menší trojúhelníky a opečte na olivovém oleji do zlatova. 

6Do hlubšího talíře naservírujte porci orza a nahoru naskládejte opečenou papriku a tempeh. Doplňte zelenými bylinkami dle chuti.