Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny
Potřebujeme
1 plechovka loupaných rajčat
1 bílá paprika
1 mrkev
1 cibule
2 lžičky koření Italské bylinky
sůl, pepř
4 lžíce olivového oleje
1 palice česneku
1 lžička oregana
mozzarela
parmazán
semínka dle preferencí
pepř
alobal
250g těstovin pappardelle, nebo tagliatelle
Italské bylinky nakoupíte zde
Oregano nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Postup přípravy
1Cibuli oloupejte a nakrájejte na střední kousky, které vám nebudou vadit na skus. Stejně tak očistěte mrkev a papriku, nakrájejte a vše spolu s rozmačkanými rajčaty a Italsými bylinkami dejte do pekáčku, nebo zapékací mísy. Osolte, opepřete, zalijte 3 lžícemi oleje a promíchejte.
2Palici česneku zvrchu seřízněte, pokapejte lžící olivového oleje, posypte oreganem a zabalte do alobalu. Přidejte k zelenině do pekáčku a dejte společně péct na 180°C, dokud zelenina nezkaramelizuje a nebude měkká. Trvá to kolem hodiny.
3Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a smíchejte s pečenou zeleninou a natrhanou mozzarelou. Podle potřeby ještě dochuťte solí a pepřem.
Podávejte posypané parmazánem a semínky dle chuti.
Dobrou chuť!
