Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Treska na citronovém pepři se salátem s černým sezamem a grilovaným pomerančem

Treska na citronovém pepři se salátem s černým sezamem a grilovaným pomerančem

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
4 min. grilování ryby
10 min. příprava salátu

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Ryby

Potřebujeme

4 filety z tresky
olivový a slunečnicový olej
1 ČL LEMON PEPPERU
kousek másla
sůl

SALÁT
2 baby římské saláty
1 granátové jablko
1 ČL VEGGIE MIXU
2 ČL SEZAMU ČERNÉHO
2 PL medu
1 PL citronové šťávy
2 pomeranče
2 PL olivového oleje
1 PL slunečnicového oleje
sůl

Lemon Pepper nakoupíte zde
Sezam černý nakoupíte zde
Veggie MIX nakoupíte zde

Postup přípravy

SALÁT

1Připravte si zálivku. Smíchejte med, citronovou šťávu, olivový olej, sůl, ČERNÝ SEZAM a VEGGIE MIX.

2Římský salát natrhejte do mísy na menší kousky, z granátového jablka vyberte semínka a pomeranč nakrájejte na asi centimetrová kolečka.

3Na pánvi opečte pomeranč na kapce oleje, nechte ho zchladnout a nakrájejte na menší kousky.

4Zálivku, salát, grilovaný pomeranč a semínka z granátového jablka dobře promíchejte a nechte chvíli odpočinout.

RYBA

5Filety z tresky potřete olejem a na pánvi zprudka opečte z obou stran - asi 2 minuty z každé strany. Poté plamen vypněte, přihoďte kousek másla, posypejte CITRONOVÝM PEPŘEM (Lemon Pepper) a solí podle chuti. Rybu ještě chvíli polévejte máslem s kořením. Pak nechte odpočinout ještě 5 minut. Rybu před podáváním ještě polijte olivovým olejem a dosolte podle chuti.

Treska je velice křehká ryba, proto potřebuje jen velice rychlou úpravu. Skvělý zdravý recept na lehký oběd nebo večeři.

Dobrou chuť.