Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Vege paprikáš

Inspirace ze Slovenska. Paprikáš je jídlo, které se obvykle připravuje z masa. Jde to ale i bez něj. Tentokrát je v hlavní roli sojové maso, které je v kombinaci s paprikovou omáčkou, kořením a zakysanou smetanou opravdu lahodné. Vege paprikáš je ukázkou toho, že i tradiční jídlo můžete uvařit ve vege verzi a velmi lahodně. S haluškami je nejlepší.
Vege paprikáš

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
25 vaření

obtížnost
0

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

120 g sojových kostek
2 cibule
1 červenou papriku
1 hrnek zeleninového vývaru
1 kelímek smetany
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce mouky
1 PL LAHŮDKOVÁ PAPRIKA
1 PL VEGE TRADICE
Sůl dle chuti
Pepř dle chuti
4 PL oleje

Vege - tradice nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde

Postup přípravy

1Jako první si před připravte sójové kostky. Uvařte je v ochucené vodě podle návodu. Pak z nich vodu důkladně vymačkejte. Přidejte trochu oleje, trochu koření Vege tradice a nechte chvíli odležet.

2Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte do zlatova na oleji. Přidejte sójové kostky, zbytek koření a zalijte hrnkem zeleninového vývaru.

3Vařte asi 15 min., aby se cibule dobře rozvařila.

4Mouku rozmíchejte ve smetaně a vlijte do hrnce. Nechte provařit. 

5Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu. 

Podávejte s haluškami nebo jinou oblíbenou přílohou.