Vejce v mletém masu
Potřebujeme
600 g mletého masa
4 vejce
2 stroužky česneku nebo 2 ČL sušeného
strouhanka
rozmarýn
sůl
pepř černý mletý
Rozmarýn drcený nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Česnek mletý nakoupíte zde
Postup přípravy
1Uvařte vejce na tvrdo, poté zchlaďte a oloupejte.
2Dále si připravte masovou směs. Mleté maso smíchejte s nastrouhaným česnekem, solí a pepřem.
3Masovou směs si rozdělte na 4 díly, z kterých udělejte placičky. Pro lepší manipulaci si namočte ruce.
4Do placiček zabalte uvařená vejce a důkladně uhlaďte, tak aby vše drželo pohromadě.
5Smíchejte strouhanku s nakrájeným rozmarýnem a vejce v ní obalte.
6Vložte do plechu nebo zapékacích misek a nakonec zakápněte olivovým olejem.
7Pečte 20 minut na 200°C. Během pečení potírejte olejem.
Doporučujeme: podávejte s bramborou kaší a oblíbeným salátem.
Přejeme vám dobrou chuť!
