Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

počet osob
4

čas přípravy
1 min. příprava
30 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Velikonoce

Potřebujeme

12 rohlíků
1 l mléka
300 g slaniny
velkou hrst mladých čerstvých kopřiv (již nasekaných)
2 velké hrsti medvědího česneku (již nasekaného)
2 větší stroužky česneku
2 vejce
pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
kmín český celý
sůl

tuk a polohrubá mouka na vysypání plechu

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Kmín český celý nakoupíte zde
Medvědí česnek nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu si předehřejte na 180°C. Tukem (nejlepší je sádlo, ale lze použít jakýkoli jiný) vymažte velký hluboký plech a vysypte ho polohrubou moukou.

2Rohlíky nakrájejte na kolečka a všechny dejte do velké mísy, kde je zalijte po částech mlékem a vždy důkladně promíchejte, aby všechny byly namočené, ale v mléce neplavaly.

3Rozetřete česnek a spolu se slaninou, nakrájenou na kostičky, kopřivami a medvědím česnekem ho přidejte k namočeným rohlíkům. Vše důkladně promíchejte. 

4Osolte a opepřete dle chuti. Přidejte asi 2/3 lžičky kmínu a vše opět důkladně promíchejte.

5Vmíchejte do směsi vejce, aby se směs stala krásně lepkavou a přemístěte ji na plech, kde ji pečlivě uhlaďte do roviny (trčící rohlíky by se totiž připalovaly). 

6Pečte asi 30 minut, dokud nebude povrch nádivky krásně zlatavý. 

Poté stačí nakrájet, naservírovat na talíř, a zaručujeme úsměvy nejen spokojených koledníků :))

Líbí se Vám tento recept a náš unikátní program VAŘTE PODLE KOŘENÍ? Sdílejte a šiřte to dál. Děkujeme.