Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka je voňavá a srdcem rodinného stolu. Salátové bylinky však dávají této tradiční pochoutce nezaměnitelnou chuť jara.
Velikonoční nádivka

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
40 min Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Velikonoce

Potřebujeme

6 ks vajec
8 ks rohlíků
1 kelímek smetany
200 g kvalitní slaniny v celku
50 g másla
1 ks červené cibule
Sůl a pepř na dochucení
2 PL Salátových bylinek
špetka muškátového oříšku

Salátové bylinky nakoupíte zde
Muškátový květ nakoupíte zde

Postup přípravy

1Oddělte žloutky od bílků.

2Rohlíky nakrájejte na kostičky.

3Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku, rozpuštěné máslo a směsí zalijte rohlíky.

4Předehřejte troubu na 180 °C.

5Slaninu nekrájejte na kostičky a lehce opečte na pánvi.

6Slaninu s nakrájenou cibulí vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete, přidejte salátové bylinky a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

7Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto a pečte 30-40 minut dozlatova.