Vepřové výpečky se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem
Potřebujeme
Špenát:
800 g listového špenátu
1 větší cibule
3 - 4 stroužky česneku
rostlinný olej
sůl, pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
170 ml smetany ke šlehání
Knedlík:
500 g brambor
1 vajíčko
200 - 400 g dětské krupičky
1 ČL bramborového škrobu
1 ČL soli
Maso:
1kg vepřového boku - bůčku
2 ČL KMÍNU ČESKÉHO DRCENÉHO
2 ČL GARLIC PEPPER
sůl
Kmín český drcený nakoupíte zde
Kmín český mletý nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
Postup přípravy
1Bůček omyjte, očistěte od kosti a nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Dejte do pekáčku, osolte, posypejte kmínem, kořením, podlijte trochou vody, přiklopte víkem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte asi hodinu a půl, pak víko odklopte a pečte, dokud maso nebude krásně zlaté a zcela upečené. Během pečení maso občas promíchejte a podlévejte výpekem.
2Recept na bramborové knedlíky najdete ZDE!
3Cibuli nakrájejte najemno a na trošce oleje nechte zesklovatět. Přidejte špenát, osolte, opepřete a nechte společně podusit. Když je špenát měkký, vmíchejte prolisovaný česnek a smetanu a důkladně promíchejte.
Knedlíky nezapomeňte pořádně polít výpekem, přidá to jídlu na chuti.
Dobrou chuť :)
