Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Vídeňský řízek - Wienerschnitzel

 Vídeňský řízek - Wienerschnitzel

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
10 min. smažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Hovězí

Potřebujeme

cca 1 kg telecí kýty
1 ČL MLETÉHO ČERNÉHO PEPŘE
sůl

Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka

sádlo nebo olej na smažení

Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso zbavte blan. Nakrájejte ho na co největší plátky a rozklepejte pod potravinářskou fólií na tloušťku cca 4 mm.

2PEPŘ a sůl dobře vetřete do masa a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout.

3Připravte si trojobal - mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Maso obalte postupně v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Řízky usmažte v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji nebo sádle.

4Řízečky osušte papírovými ubrousky, posolte a podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Originál Wienerschnitzel je původní staro-rakouský recept a ve Vídni si na něm pochutnávají lidé z celého světa. Když do Vídně nemáte cestu, usmažte si tento řízek doma a pochutnejte si na delikatese staro-rakouské kuchyně. Je opravdu jedinečný.

Guten Appetit!

Davídek