Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga
Potřebujeme
Na vývar
celé kuře
1 cibule
sůl
třtinový cukr
koření na ochucení vývaru
50 g zázvoru
3 hvězdičky badyánu
2 celé skořice
3 ks kardamomu
2 celé hřebíčky
1 ČL celého koriandru
Doplňky do polévky
široké placaté rýžové nudle
1 červená cibule
1 jarní cibulka
čerstvý koriandr
bazalka
mungo výhonky
Badyán celý nakoupíte zde
Skořice celá nakoupíte zde
Paštikové koření nakoupíte zde
Hřebíček celý nakoupíte zde
Koriandr celý nakoupíte zde
Postup přípravy
1Uvařte si vývar z celého kuřete, cibule, třtinového cukru a soli. Kuřecí vývar musí být čirý, proto vařte na mírném ohni, nezakrytý poklicí a stále sbírejte pěnu a nečistoty z povrchu.
2Dále si připravte koření do polévky. Na pánvi osmažte na sucho cibuli, zázvor nakrájený na plátky, badyán, skořici, kardamom, hřebíček a koriandr. Směs koření přidejte do kuřecího vývaru a povařte.
3Uvařený vývar sceďte, můžete klidně vícekrát. Ochutnejte polévku a podle potřeby a chuti ještě dosolte, oslaďte nebo přidejte koření.
4Připravte si ingredience do polévky. Uvařte si rýžové nudle, natrhejte kuřecí maso, nakrájejte jarní cibulku, červenou cibuli a koriandr.
5Na závěr naservírujte tak, že do misky vložíte nudle, maso, cibulky, mungo, koriandr, zalijete vývarem a posypete bazalkou.
TIP: Podávejte s rybí omáčkou, citronem nebo chilli.
Pokud Vám bývá pořád zima nebo se cítíte unavené, sáhněte po pálivé chuti, kterou nabízí i ingredience ve vietnamské kuřecí polévce Pho Ga.
