Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Zapečený hermelín s česnekem a rozmarýnem

Zapečený hermelín s česnekem a rozmarýnem

počet osob
1

čas přípravy
5 min. příprava
15 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Rychlovky

Potřebujeme

1 hermelín (250 g) v dřevěné krabičce
1 stroužek česneku, oloupaný a nakrájený na plátky
1/2 ČL ROZMARÝNU
olivový olej

Rozmarýn celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Předehřejte troubu na 180 °C.

2Vyjměte hermelín z plastového obalu a vložte jej zpět do dřevěné krabice. Pokud má dřevěná krabička papírové dno, tak ho odstraňte a vyložte pečícím papírem. Vložte krabičku s hermelínem do plechu na pečení.

3Ostrým nožem narýhujte horní část hermelínu. Do sýra zatlačte plátky česneku a celý povrch posypejte rozmarýnem. Podle chuti zakápněte olivovým olejem.

4Pečte 20 minut, dokud nezezlátnou a nebudou voňavé.

5Vyndejte z trouby a ihned podávejte s čerstvou nakrájenou bagetou nebo crostini.